fbpx
8-й літак зі США доставив до України 86 тонн боєприпасів

8-й літак зі США доставив до України 86 тонн боєприпасів

Боєприпаси ЗСУ Піхотне озброєння Світ Співпраця США Україна Україна-США

Восьмий літак зі Сполучених Штатів привіз до України 86 тонн боєприпасів.

Про це інформує Мілітарний.

Про прибуття нової партії американського військового вантажу повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков у себе на сторінці у Twitter.

У своєму дописі міністр зазначив, що наразі Сполучені Штати передали Україні загалом понад 650 тонн зброї та боєприпасів.

«8-й птах прилетів до Києва! Вага сьогоднішнього вантажу з боєприпасами для наших Збройних Сил становить 86 тонн! З 22 січня наші партнери з США відправили в Україну понад 650 тонн оборонних боєприпасів! Продовження буде», – написав Резніков.

Боєприпаси до 40-мм автоматичних гранатометів переданих США

Попереднім сьомим рейсом після оголошеної додаткової безпекової допомоги Україні на загальну суму у 200 млн доларів. Було доставлено, 3 лютого, 85 тонн боєприпасів до 40-мм гранатометів.

Шостий літак прилетів до України 1 лютого і на його борту було 84 тонни боєприпасів.

Хронологія прибуття американської додаткової безпекової допомоги

Перший літак прилетів до України у ніч на 22 січня з вантажем у 90 тонн летальної зброї, окрім протитанкових ракет Javelin літак вперше привіз до України одноразові гранатомети SMAW-D.

Другий літак 23 січня доставив до України 80 тонн боєприпасів та іншої оборонної допомоги від Сполучених Штатів.

Фото: Допомога США для України за 10.10.2021 рік. Посольство США

25 січня приземлився третій літак 79 тоннами озброєння та боєприпасів оборонного призначення, в тому числі 300 протитанкових ракет Javelin. Четвертий борт з американської військовою допомогою прибув до України 28 січня разом з 81 тонною боєприпасів.

П’ятий за рахунком прилетів вночі 31 січня, він доставив 84 тонни боєприпасів для Збройних сил України.

Стрільба з 40-мм автоматичного гранатомету Mk 19

Пакет допомоги на 200 млн доларів був ухвалений президентом США Джоном Байденом у грудні 2021 році. Також у США представили законопроєкт про ленд-ліз для захисту демократії в Україні, який має на меті спрощення надання військової допомоги Україні. Також Сполучені Штати передали Україні 40-мм автоматичні гранатомети Mk 19.

Боєприпаси ЗСУ Піхотне озброєння Світ Співпраця США Україна Україна-США