fbpx
Білорусь закупить російське озброєння на більш ніж 1 мільярд доларів

Білорусь закупить російське озброєння на більш ніж 1 мільярд доларів

Білорусь Європа Закупівлі Росія Світ Сусіди

Білорусь планує закупити російське озброєння більш ніж на 1 мільярд доларів.

Про це інформує Мілітарний.

Про наміри закупити російське озброєння журналістам заявив Олександр Лукашенко під час відвідин військових навчань «Захід-2021» на Обуз-Лесновському полігоні під Барановичами, пишуть місцеві ЗМІ.

На переговорах в Кремлі Лукашенко і Путін приділили багато уваги питанням оборони та безпеки, обговорювали перспективи поставок комплексів C-400 в Білорусь.

Повідомлено, що Росія погодила цілий перелік озброєння для постачання в Білорусь до 2025 року.

“Це близько десятка літаків, частина нам вже надійшла, це кілька десятків вертольотів, Тор-М2. Великі обсяги. Говорить це про те, що і ми, і Російська Федерація дуже серйозно сприймаємо цей західний напрямок, де ми перебуваємо безпосередньо в зіткненні з натовськими військами”, – зазначив Лукашенко.

Нагадуємо, що 10 вересня почалися спільні білорусько-російські масштабні військові навчання «Захід-2021». Спільні стратегічні навчання проходять на чотирьох полігонах в Білорусі та дев’яти в Росії.

На території Білорусі до навчан залучено 12,8 тис. осіб, у тому числі до 2500 російських військовослужбовців, більше 30 літаків та гелікоптерів, до 350 одиниць бойової техніки, в тому числі близько 140 танків, до 110 гармат, РСЗВ і мінометів.

Активна частина навчань триватиме до 16 вересня.

В основі навчань «Захід-2021» лежить сценарій виникнення кризової ситуації та конфлікту, пов’язаного зі «зростанням активності діяльності незаконних збройних формувань, сепаратистських і міжнародних терористичних організацій, що мають зовнішню підтримку».

Росія 9 вересня, відправила винищувачі Су-30 в західну Білорусь для створення спільного центру військової підготовки, виконання спільних місій та патрулювання кордонів двох країн.

Також, наприкінці серпня, до Білорусі прибули підрозділи зенітних ракетних військ Росії для створення спільного центру підготовки військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони.

Білорусь Європа Закупівлі Росія Світ Сусіди