fbpx
Хакери атакували урядові сайти України

Хакери атакували урядові сайти України

ДСНС Кібератака Кібербезпека Міністерство освіти та науки Міністерство цифрової трансформації України Україна

У ніч з 13 на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти.

Про це повідомляє Укрінформ.

Йдеться про офіційні ресурси Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міндовкілля, ДСНС та Держказначейства.

Наразі тривають роботи з усунення несправності, а також працює кіберполіція. На цей час відомство закликає користуватися іншими офіційними вебресурсами МОН: Facebook, Telegram, Twitter, YouTube, Instagram, TikTok.

«У зв’язку з глобальною атакою у ніч з 13 на 14 січня 2022 року офіційний сайт Міністерства освіти і науки тимчасово не працює», – йдеться у дописі МОН у Фейсбуці.

Як додало Суспільне, хакери атакували також портал “Дія”, який станом на 8 ранку не працював.

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у себе в Телеграмі написав, що дані громадян України не постраждали внаслідок хакерської атаки на державні вебресурси.

Федоров підкреслив, що частина сайтів, які атакували хакери, відключена адміністраторами з метою локалізації та кіберрозслідування. Зараз більшість сайтів уже відновлені.

Михайло Федоров

Держспецзв’язок спільно зі Службою безпеки України та кіберполіцією збирає цифрові докази та проводить розслідування інциденту.


США та Британія допомагають Україні підготуватися до кібернападу з боку Росії – New York Times


Як повідомили у кіберполіції, вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) у зв’язку з кібератакою на сайти державних структур.

За словами віцепрем’єр-міністра, фахівці Мінцифри надають допомогу СБУ, кіберполіції та Держспецзв’язку.

ДСНС Кібератака Кібербезпека Міністерство освіти та науки Міністерство цифрової трансформації України Україна