fbpx
Лопаті для Мі-24: Уруський обіцяє 10 вітчизняних комплектів вже в 2021

Лопаті для Мі-24: Уруський обіцяє 10 вітчизняних комплектів вже в 2021

«Мотор-Січ» Авіабудування Авіація Гелікоптери Ми-24 Олег Уруський ОПК Україна

Як ми вже повідомляли, Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський заявив, що лопаті для Мі-24 українського виробництва прийняті на озброєння, а вже цього року він обіцяє 10 вітчизняних комплектів для ЗСУ.

Про це Мілітарний доповідає з посиланням на Facebook урядовця.

За його словами льотні випробування із використанням металевих лопатей для гелікоптерів Мі-24 завершилися. Також лопаті отримали внутрішній сертифікат відповідності технічним умовам та комплекту конструкторської документації.

Уруський разом із міністром оборони України Андрієм Тараном стали свідками польоту ударного гелікоптера з українськими лопатями.

Мі-24 з українськими металевими лопатями, фото - Олег Уруський

Урядовець заявив, що планується запустити серійне виробництво. Потужності підприємства дозволять випускати 60 комплектів на рік.

У грудні 2020 року на презентації вітчизняних лопатей Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що у 2021 році буде відновлено 16 ударних гелікоптерів Мі-24, тобто до армійської авіації мали поставити 16 комплектів лопатей.

Розробкою та виробництвом вітчизняного аналогу край-важливої продукції для армійської авіації займалось запорізьке підприємство «Мотор-Січ».

Раніше поставку вітчизняних лопатей у 2021 році для потреб армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ анонсував Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Свого часу вітчизняні фахівці взялися за розробку й виробництво лопатей, наразі підприємство працює у дві зміни, щоб уже наступного року почати поставки лопатей до вертольотів нашого війська, – розказав Руслан Хомчак.


Україна замінить Мі-24 у ДР Конго на Мі-8


У грудні 2019 року перший заступник Начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми з дефіцитом лопатей до українських військових гелікоптерів сказав, що у 2020 році підприємство «Мотор Січ» надасть зразки на випробування у ЗСУ.

«Мотор-Січ» Авіабудування Авіація Гелікоптери Ми-24 Олег Уруський ОПК Україна