fbpx
Польща направила 500 військових на кордон з Білоруссю

Польща направила 500 військових на кордон з Білоруссю

Білорусь Європа Кордон Польща Світ Сусіди

Польща направила додаткові військові підрозділи на кордон з Білоруссю.

Про це інформує Мілітарний.

Польща направляє додатково 500 військовослужбовців та спецтехніку в прикордонний з Білоруссю регіон, щоб зміцнити його на тлі зростаючого міграційного тиску, пише DW.

Глава прикордонної служби Польщі Маріуш Камінські заявив, що на цьому тижні до кордону будуть відправлені додаткові війська і вісім одиниць спеціальної техніки.

“Ми повинні бути готові до будь-якого сценарію, тому ми ще більше посилюємо охорону кордонів”, – написав він у Twitter.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький раніше заявив, що “ми маємо справу з добре організованою акцією, керованою з Мінська і Москви”.

“Ми будемо захищати кордон Польщі з повною рішучістю”, – сказав Моравецький після зустрічі з міністром внутрішніх справ Маріушем Камінським та головою прикордонної служби.

Польські чиновники повідомили, що в неділю, 19 вересня, тіла трьох чоловіків, які вважаються громадянами Іраку, були знайдені з польського боку кордону, тоді як білоруська влада оголосила, що іракська жінка була знайдена в межах метра від кордон

Наприкінці серпні Польща вирішила побудувати паркан висотою 2,5 метра на кордоні з Білоруссю. Станом на 7 вересня вже було зведено 40 кілометрів огорожі.

Тоді також було повідомлено, що польські військові разом з прикордонною службою вже патрулюють прикордонну ділянку з Білоруссю.

Глава канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик, коментуючи заяву щодо побудови паркану, сказав, що “Польща та країни Балтії будуть захищати свої кордони”.

Він нагадав, що східні кордони цих країн є також зовнішніми кордонами ЄС, і їх охорона “є обов’язком кожного уряду”. На запитання про будівництво паркану на кордоні він сказав, що ми маємо справу з “гібридною війною”.

В останні місяці тисячі мігрантів з Близького Сходу та інших країн перебралися з Білорусі не в одну лише Литву, але і в сусідніх країнах-членах ЄС також спостерігається зростання нелегальних перетинів кордону.

Білорусь Європа Кордон Польща Світ Сусіди