fbpx
Росія затримує поставки ЗРК С-400 до Індії через власні потреби

Росія затримує поставки ЗРК С-400 до Індії через власні потреби

Азія Європа ЗРК Індія ППО та ПРО Росія С-400 Світ

Росія затримує поставки Індії зенітно-ракетних систем С-400 через власні потреби.

Про це повідомляє видання Economic Times.

Постачання Індії двох останніх полкових комплектів ЗРК С-400 будуть затримані до 2026 року, оскільки Росія через власні потреби пов’язані з війною в Україні.

Треба зазначити, що затримки в першу чергу пов’язані з втратами російських ЗРК, які Збройні Сили України періодично знищують.

Нагадаємо, що у 2021 році Індія розпочала розгортання першого полкового комплекту ЗРК С-400 у Пенджабському секторі для протидії авіації Пакистану.

Всього в рамках замовлення, Індія профінансувала закупівлю п’яти комплектів цих систем протиповітряної оборони.

За першочерговим планом, передача останнього ЗРК мала відбутись до квітня 2023 року.

Треба зазначити, що у березні 2021 року Міністр оборони США Ллойд Остін попередив свого індійського колегу Раджнатха Сінгху про санкції через купівлю Індією російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Очільник Пентагону наголосив, що Вашингтон просить усіх своїх партнерів утриматись від купівлі російського озброєння, щоб уникнути санкцій.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, постачання російського озброєння до Індії перервані через нездатність сторін домовитися про способи оплати.

Насамперед процес перервався через відмову Делі розплачуватися за російську зброю доларами, оскільки це може призвести до запровадження вторинних санкцій проти Індії.

Індія не хоче укладати угоду в рублях, побоюючись, що в такому разі вона не зможе придбати озброєння за реальними ринковими цінами.

Азія Європа ЗРК Індія ППО та ПРО Росія С-400 Світ