fbpx
Росіяни збільшили висоту польоту «Орланів» до 5500-6500 метрів – комбриг 58-ї бригади

Росіяни збільшили висоту польоту «Орланів» до 5500-6500 метрів – комбриг 58-ї бригади

Авіація БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Війна на Донбасі Донбас ЗС Росії ЗСУ Російська агресія Україна

Командир 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського розповів про оновлені російські БПЛА «Орлан-10», які окупанти використовують на Донбасі.

Про це інформує Мілітарний.

Після ротації з району ООС, командир 58-ї бригади Збройних сил України, полковник Кащенко Дмитро Валерійович розповів у інтерв’ю виданню «Військовий кур’єр України» про перебування його військового підрозділу на Донбасі.

Полковник Кащенко зауважив, що українські військові на фронті дедалі більше мають справу із російською повітряною компонентою, а саме з безпілотниками (БПЛА).

«Ми часто стикаємося, наприклад, з російським “Орланом”. Його апгрейджена версія відрізняється тим, що робочу висоту підняли до 5500-6500 м. Ми його на таких висотах не дістаємо, а його оптика та навігація працює таким чином, що не погасити методами РЕБ і він виконує розвідувальні завдання», – розповів командир 58-ї бригади.

Російський розвідувальний безпілотник Орлан-10. Фото: ЗМІ РФ

«Окрім розвідувальних БПЛА ми зіштовхуємось із тими, що носять бомби, ракети, міни. Тож, відчутно зросла небезпека з повітря – починаючи від саморобок і до октокоптерів із зарядами по 4-6 кг, до того ж вони заносять їх на пристойну відстань», – зауважив полковник Дмитро Валерійович.

Нагадуємо, що у листопаді минулого року, в районі проведення Операції об’єднаних сил засобами радіоелектронної боротьби було примушено до посадки БПЛА «Орлан-10» противника який перетнув лінію розмежування на Донеччині.

Тоді ворожий літальний апарат зовнішніх ушкоджень не зазнав.

Українська РЕБ подавила безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання.

Польоти безпілотних літальних апаратів російського виробництва «Орлан-10» відбувається регулярно, періодично підрозділам Об’єднаних сил вдається їх знищувати.

Орлан-10

«Орлан-10» багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс, який використовує двигун внутрішнього згоряння як силову установку. Перший політ здійснив у 2010-му році.  Максимальна злітна маса дрона за різними даними від 14 до 18 кг, з яких на корисне навантаження припадає 5 кг. Стартує з розбірної катапульти, здатний передавати відео на відстань до 120 км.

Військові Росії з БПЛА "Орлан-10"

Безпілотник входить до складу багатоцільового комплексу, де окрім безпосередньо літальних апаратів входять робочі місця операторів, обладнання радіоканалів управління і передачі даних, обладнання для технічного обслуговування і забезпечення старту БПЛА та електрогенератор.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Війна на Донбасі Донбас ЗС Росії ЗСУ Російська агресія Україна