fbpx
США вивели 90% військового контингенту з Афганістану

США вивели 90% військового контингенту з Афганістану

Азія Афганістан Світ США

США вивели 90% свого військового контингенту з Афганістану.

Про це інформує Мілітарний.

«Голос Америки» з посиланням на Центральне командування Сполучених Штатів повідомляє, що станом на 5 липня, виведення американського військового контингенту з Афганістану завершене на 90%. Також Міністерству оборони Афганістану офіційно було передано сім об‘єктів.

Минулого тижня війська США та НАТО залишили авіабазу в Афганістані – Баграм, найбільшу базу США в країні, де американські військові перебували впродовж 20 років.

Авіабаза Баграм розташована у 60 на північ від Кабула, з неї військові США забезпечували свою повітряну та матеріально-технічну підтримку операції в Афганістані. Виведення військ символізує кінець місії під керівництвом США в Афганістані.

Авіабаза Баграм в Афганістані

Після завершення виведення основних американських військових сил США залишать в Афганістані понад 600 військових для забезпечення безпеки дипломатів у посольстві.

Ще кілька сотень додаткових американських військових залишатимуться в аеропорту Кабула декілька місяців, щоб допомагати турецьким військам, що забезпечують безпеку, як тимчасовий хід, поки не буде проведена більш офіційна операція з безпеки, очолювана Туреччиною, заявили чиновники.

Станом на кінець травня США вивели з Афганістану близько 40% свого військового персоналу.

Органам влади Афганістану передано шість об’єктів, близько 13 тис. одиниць обладнання передано співробітникам Управління Пентагону з логістики для утилізації.

У командуванні уточнили, що з міркувань безпеки дані про виведення американських військових з Афганістану надаватимуть лише у відсотковому співвідношенні.

Президент США Джо Байден, виступаючи в квітні, у прямому ефірі про політику в Афганістані, наголосив, що минуло 10 років з дня смерті Усами Бін Ладена, і настав час закінчити війну Америки в цій країні і повернути американські війська додому.

Сили безпеки Афганістану

Після рішення США вивести війська, таліби розширили свій вплив в Афганістані, повідомляють ЗМІ. Сполучені Штати заявили, що продовжуватимуть підтримувати афганських військових і після виведення сил. НАТО також планує продовжити проводити навчання для сил безпеки країни.

Азія Афганістан Світ США