fbpx
У Чорному морі ВМСУ тренувалися з кораблями НАТО

У Чорному морі ВМСУ тренувалися з кораблями НАТО

SNMCMG2 ВМС України Навчання НАТО Співпраця Україна Флот Чорне море

Військово-морські сили України (ВМСУ) провели тренування типу «PASSEX» разом з постійною протимінною групою НАТО (SNMCMG2).

Про це повідомляє ВМС України.

Тренування типу «PASSEX» проходили у районі північно-західній частині Чорного моря.

Кораблі ВМС України, Греції, Італії, Болгарії, Румунії та Туреччини відпрацювали спільні дії у складі тактичних груп та виконали низку завдань.

Було виконано елементи тактичного маневрування при змінах курсу, проведено тренування з бойового тралення визначених морських районів та організації зв’язку.

У Чорному морі ВМСУ тренувалися з кораблями НАТО. Спільні тренування типу PASSEX. Листопад 2020. Фото: АрміяInform

У режимі реального часу екіпажі кораблів здійснювали обмін даними з метою висвітлення морської обстановки.

Крім того, у морі відбулось навчання з надання допомоги аварійному кораблю та відпрацьовано завдання з буксирування аварійного надводного об’єкта.

Спільні тренування з військовими кораблями США та НАТО – дають змогу ВМСУ бути взаємосумісними та готовими стати на захист безпеки в регіоні.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року катерна тактична група ВМС ЗСУ та есмінець HMS «Dragon» D35 Великої Британії разом відпрацювали тактичне маневрування в морі.

FS Capricorne (M653) - французький мінним тральщик класу Eridan (фр. Chasseur ). Судно спочатку було в бельгійському флоті під назвою Dianthus (номер M918). Листопад 2020. Фото: АрміяInform

Тоді в акваторії Чорного моря група катерів Військово-морських сил України разом з есмінцем ВМС Великої Британії Dragon провели спільні тренування типу PASSEX.

У вересні 2020 року було проведено спільне навчання ВМС України та ВМС Румунії Riverine-2020.

Тоді крім корабельно-катерних груп, від українських та румунських ВМС до відпрацювання спільних заходів залучаються й підрозділи Морської охорони ДПСУ та Прикордонної поліції Румунії.

SNMCMG2 ВМС України Навчання НАТО Співпраця Україна Флот Чорне море