fbpx
У Конго відправилось 250 військових України

У Конго відправилось 250 військових України

18 окремий вертолітний загін Африка ДР Конго ЗСУ Миротворча місія ООН Світ Україна

Україна направляє 250 миротворців для несення служби в рамках Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго.

Про це повідомляє Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Відбулись проводи військовослужбовців чергової ротації вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго. 250 українських миротворців виконуватимуть завдання в африканській країні з підтримання миру та безпеки.

Ротація цього разу відбувається із застережними заходами щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції серед особового складу.

Захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими в авіакатастрофі курсантами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та членами екіпажу літака Ан-26.

250 українських миротворців перед відряджанням у ДР Конго. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Командир 16-ї окремої бригади армійської авіації полковник Павло Бардаков підсумував підготовку 12-ї ротації на базі військової частини та зокрема сказав: «Шановні побратими. Початок чергової ротації – це завжди хвилююча мить. Попереду у вас багатомісячна ротація у складі 18-го окремого вертолітного загону, який є великою частиною сил Місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго. Бажаю вам приступити до виконання завдань сповненими сил, досвіду, а головне повернутись до своїх родин та близьких».

Начальник штабу 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону підполковник Андрій Капустинський побажав воїнам мужньо та професійно виконати обов’язок на африканському континенті та наголосив: «Я впевнений у вашому високому професіоналізмі, адже військовослужбовці нашого загону на 100 відсотків виконували завдання в антитерористичній операції та в районі операції Об’єднаних сил. Міжнародна спільнота високо цінує внесок Збройних Сил України в миротворчу діяльність. Бажаю всім міцного здоров’я, щастя, успіхів у справі підтримання миру й безпеки.

Вертолітний загін

Нагадаємо, нещодавно миротворці у ДР Конго 18-го окремого вертолітного загону отримали транспортно-бойові вертольоти Мі-8, які пройшли в Україні повний цикл технічного обслуговування.

Вертольоти Мі-8 для контингенту ЗСУ у ДР Конго. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Повідомляється, що ротація вертолітної техніки у ДР Конго проходила на аеродромі «Ентеббе» Республіка Уганда, який знаходиться за 500 кілометрів від базового табору національного контингенту.

Для довідки: 18 окремий вертолітний загін з 2012 року виконує завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Основні завдання національного контингенту: транспортні перевезення, вогнева підтримки наземних сил, повітряне супроводження військ сил. Місії стримування (демонстрація сили), розвідки та спостереження, пошуково-рятувальні операції.

18 окремий вертолітний загін Африка ДР Конго ЗСУ Миротворча місія ООН Світ Україна