fbpx
У Латвії налагодили виготовлення корпусів БТР Patria

У Латвії налагодили виготовлення корпусів БТР Patria

Patria Балтія Бронетехніка БТР Європа Латвія ОПК Світ

У Латвії налагодили виготовлення корпусів для колісних бронетранспортерів Patria 6×6.

Виробництвом займається латвійська компанія EMJ Metāls SIA, яка отримала таке право від фінської компанії Patria, повідомляє Delfi.

Підприємство було сертифіковано для  самостійного виготовлення корпусів БТР без залучення фахівців з Фінляндії. Таким чином підтвердивши успішне завершення процесу передачі відповідних технологій.

Щоб стати незалежним постачальником зварених корпусів, компанія EMJ Metāls з 2019 року вжила низку підготовчих заходів, інвестуючи у власні виробничі потужності понад три мільйони євро.

Крім того, було придбано нове металообробне обладнання, запроваджено процедури моніторингу якості та компетенції, прийнято нових працівників, а також адаптовано інфраструктуру та навчання персоналу.

Зокрема, протягом двох місяців було організовано стажування робітників на заводі Patria у Фінляндії. Над виготовленням корпусів БТРів наразі працює кілька десятків працівників EMJ Metāls.

Співпраця з Patria збільшила знання та досвід працівників латвійської компанії, що тепер дозволяє зміцнити її позиції та розвиватися у галузі військового виробництва. EMJ Metāls стала першою латвійською компанією, яка пройшла випробування якості та отримала дозвіл на виготовлення корпусів бронетехніки.

Наразі компанія виготовила і передала вже кілька десятків корпусів, які призначені не тільки для збройних сил Латвії, але і для інших замовників серед країн НАТО.

Виробництво та складання бронетранспортерів на території Латвії є важливим елементом національної безпеки, оскільки це забезпечує скорочені ланцюги поставок для виробництва військової техніки та мінімізує можливості спричинити перебої в постачанні компонентів, а також, у процесі виготовлення та постачання військової техніки для збройних сил Латвії.

Таким чином латвійська оборонна промисловість отримала повний виробничий цикл, включаючи зварювання та фарбування на місці.

Підписання угоди між Patria та EMJ

У жовтні 2020 року міністерства оборони Латвії та Фінляндії уклали угоду з компанію Patria про початок дослідно-конструкторських робіт з розробки сімейства нових колісних бронетранспортерів Patria 6×6. Частину компонентів було заплановано виготовляти на підприємстві EMJ Metāls.

Латвія у серпні 2021 року замовила понад 200 БТР у у рамках спільної програми розвитку. Поставки відбуватимуться між 2021 і 2029 роками. Перші чотири бронетранспортери надійшли у жовтні 2021 року.

Patria Балтія Бронетехніка БТР Європа Латвія ОПК Світ