fbpx
У США триває підготовка українських екіпажів катерів типу Island

У США триває підготовка українських екіпажів катерів типу Island

ВМС України Катери «Island» Патрульні катери США Україна Україна-США Флот

У Сполучених Штатах Америки триває підготовка українських екіпажів патрульних катерів типу Island.

Про це інформує Мілітарний.

У місті Балтимор, США, проходить підготовка українських екіпажів патрульних катерів типу Island, які будуть передані у якості військово-технічної допомоги, повідомляє пресслужба ВМС України.

Відповідно до програми, українські військові моряки під керівництвом іноземних інструкторів відпрацювали вправи з боротьби за живучість корабля під час умовного виникнення пожежі класу BRAVO, що означає займання горючих речовин.

За легендою, умовне займання було виявлено у машинному приміщенні катеру, після чого аварійною партією було відпрацьовано норматив з ліквідації пожежі та її наслідків.

“Військові на практиці закріплювали теоретичні знання з експлуатації спеціального обладнання та одягання пожежних костюмів FFE (Firefighting Ensemble), від чого залежить успішність виконання завдання”, йдеться у повідомленні.

Для нового екіпажу, це перші практичні заняття безпосередньо на катері, на якому вони вже невдовзі проходитимуть службу в Україні.

“Керівник занять відмітив дії українських моряків в кращій бік та зазначив, що з поставленим завданням військовослужбовці впоралися добре”, зазначили у пресслужбі ВМС України.

Українські моряки, 7 вересня прибули до міста Балтимор, штат Меріленд, для проходження навчання з управління та експлуатації судна. У Посольство України в США, зазначили, що це вже п’ятий екіпаж, який проходитиме навчання на території Сполучених Штатів.

Цього року США в межах підтримки України у сфері безпеки та оборони передадуть три катери цього проєкту.

Це колишні катери Берегової охорони США, які надалі збільшать бойові спроможності ВМС України. Нині ці катери проходять у США відповідне технічне обслуговування та доозброєння.

Патрульний катер «Старобільськ» типу Island

На початку січня, 2021 року, до США для проведення 10-тижневого курсу підготовки прибула попередня група майбутніх екіпажів катерів Island. Перед відправкою за океан українські військові моряки проходили інтенсивний курс в Україні на базі 198 Навчального центру ВМС ЗС України та інших установах.

ВМС України Катери «Island» Патрульні катери США Україна Україна-США Флот