fbpx
В Україні розпочали виробництво БПЛА Sirko

В Україні розпочали виробництво БПЛА Sirko

БпА (Безпілотні апарати) БПЛА Sirko Європа Світ Україна

Новий безпілотний комплекс Sirko запустили в серійне виробництво.

Про це повідомив голова наглядової ради компанії Skyassist Ігор Криничко.

Про початок серійного виробництва оголосили на виставці “Люті пташки. Demo день”.

«Нарешті можемо сказати, що серійне виробництво ми вже запустили. І зараз воно триває», – розповів Ігор Криничко

Також він зазначив, що для виробництва безпілотника вдалося налагодити зв’язки з іноземними постачальниками потрібних комплектуючих. Виробник співпрацює з Китаєм, Ізраїлем, Канадою, Тайванем та іншими країнами.

Комісія Міністерства оборони України вже дозволила використання БПЛА цього типу у Силах оборони.

«Зараз триває кодифікація. На мій погляд, у держави в цих умовах не все гладко, але я бачу, що вона працює в цьому напрямку дуже ретельно», – зауважив Криничко

Наразі у Міноборони немає планів на закупівлю БПЛА Sirko, але є можливість придбати їх за волонтерські кошти. Ціни за різні комплекти БПЛА опубліковані на офіційній сторінці компанії.

Крім того, Ігор Криничко анонсував демонстрацію оновленого БПЛА під назвою Sirko 2.

«Коли кажуть “все клас, усе добре”, а є і такі відгуки – це не для інженерів, не для конструкторів. А от коли мені дзвонять і кажуть, “а от так би було краще, а можна додати оце?” Це потрібно, це мотивація для нас. Ми працюємо, удосконалюємо. За кілька тижнів представимо вже Sirko 2», – розповів він

Розробники вже отримали відгуки про безпілотний комплекс від підрозділів, які ведуть бої на Куп’янському напрямку, у Миколаївської та Херсонської областях.

За інформацією Криничка, військовим за червень відвантажили близько сотні цих БПЛА. Потужності підприємства дозволяють виробляти комплекси по 800-1000 одиниць на місяць.

Також він зазначив, що компанія розробляє ударну версію цього БПЛА.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, із лютого 2022 року Міністерство оборони України прийняло на озброєння чи експлуатацію 28 моделей повітряних безпілотників різних типів вітчизняного виробництва.

Повідомляється, що загальна кількість поставлених у Збройні Сили України дронів в рамках закупівель оборонним відомством налічує тисячі одиниць.

БпА (Безпілотні апарати) БПЛА Sirko Європа Світ Україна