fbpx
З’явились перші фото «Нептун» на шасі TATRA

З’явились перші фото «Нептун» на шасі TATRA

«Нептун» КБ «ЛУЧ» ОПК Україна

З’явились перші фото пускової установки ракетного комплексу «Нептун» на шасі TATRA.

Про це пише Defense Express.

Охочі зможуть побачити машини зі складу першого серійного дивізіону берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» у параді з нагоди 30-ї річниці Незалежності України де вони візьмуть участь.

Уніфікована пускова установка УСПУ-360 призначена для розміщення, тимчасового зберігання, транспортування, підготовки до пуску та пуску ракет Р-360.

Загалом до складу одного дивізіону РК-360МЦ «Нептун» входить 19 одиниць техніки.

Це рухомий командний пункт РКП-360 та по шість одиниць пускових установок УСПУ-360, транспортно-заряджаючих машин ТЗМ-360 та транспортних машин ТМ-360.

Транспортно-заряджаюча машина протикорабельного комплексу «Нептун»

На шасі 8х8 від TATRA вже встановили і першу радіолокаційну станцію «Мінерал-У», яку створили для РК-360МЦ.

Раніше у якості шасі для уніфікованої пускової установки ракетного комплексу «Нептун» використовувалось вітчизняне шасі КрАЗ-7634НЕ, яке було дообладнане на підприємстві «Українська бронетехніка».

Наприкінці 2020 року Міністерство оборони уклало контракт на виробництво першого серійного дивізіону комплексу.


Це цікаво: Завод «Радіовимірювач» виготовив дві станції «Мінерал-У» для цілевказання «Нептуну»


Зараз в складі однієї з частин ВМС ЗС України відбувається дослідна експлуатація комплексу з пусковою установкою та спецмашинами від КрАЗ, куди вони були передані.

РК-360 МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360 призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

«Нептун» КБ «ЛУЧ» ОПК Україна