fbpx
ЗСУ звільнили селище Снігурівка в Миколаївській області

ЗСУ звільнили селище Снігурівка в Миколаївській області

131 розвідбат ЗСУ Війна з Росією Деокупація Миколаївщина Україна

Сили оборони України продовжують звільняти населені пункти на півдні України, просуваючись в бік Херсона.

У мережі з’явилися відео, де українські військові оголошують про звільнення населеного пункту Снігурівка на Миколаївщині.

Відео оприлюднила заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джепар.

За останні 24 години Збройні Сили України взяли під контроль 12 населених пунктів, в т.ч. стратегічно важливе місто Снігурівка Миколаївської області, розташоване у 56 км від Херсона“, – написала вона.

На оприлюдненому відео бійці 131 окремого розвідувального батальйону ЗСУ.

Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім у коментарі журналістам Національного телемарафону повідомив, що має інформацію про деокупацію населених пунктів, але поки не готовий її озвучити.

Я знаю, що все добре“, – сказав він.

Також Віталій Кім повідомив, що вже готовий гуманітарний вантаж, який поїде до звільнених населених пунктів. Це продукти харчування, генератори, Starlink для зв’язку. Він повідомив, що вантаж можуть відправити вже завтра.

Народний депутат України Юрій Мисягін оприлюднив відео, де місцеві мешканці зустрічають українських військових.

Снігурівка – адміністративний центр Снігурівської міської громади Баштанського району Миколаївської області. Місто розташоване на березі річки Інгулець. Населений пункт перебував в окупації з 19 березня 2022 року.

Снігурівка, Миколаївська область, листопад 2022 Джерело: liveuamap

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що за минулу добу Сили оборони України звільнили 12 населених пунктів Херсонщини.

Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі – 157 кв км, – повідомив Залужний.

Також він зауважив, що з 1 жовтня просування українських військ в глибину оборони противника складає до 36,5 км. ЗСУ звільнили до 1381 кв км Херсонщини, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

131 розвідбат ЗСУ Війна з Росією Деокупація Миколаївщина Україна