fbpx
Норвегія закриє своє посольство в Кабулі

Норвегія закриє своє посольство в Кабулі

Азія Афганістан Норвегія Світ

Норвегія закриє своє посольство в Кабулі і евакуює з країни своїх дипломатів.

Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Також будуть вивезені місцеві співробітники та їхні сім’ї.

Інформацію про закриття дипломатичної установи озвучила сьогодні міністр закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сурейде.

Учора стало відомо, що США евакуюють частину посольства з столиці Афганістану Кабула.

Західні посольства та міжнародні організації з надання допомоги почали евакуацію цивільного персоналу з Афганістану на фоні побоювань, що наступ талібів може привести до падіння підтримуваного США уряду.

Американський військовий у посольстві США в Кабулі

Для запобігання можливих провокацій та нападів у аеропорт Кабула прибудуть 3 тисячі американських морських піхотинців.

Американські війська вводяться в Афганістан для надання додаткової наземної та повітряної підтримки безпеки американців та їх союзників, що відправлятимуться з аеропорту Кабула.

Цей крок свідчить про відсутність впевненості адміністрації Байдена у спроможності уряду Афганістану забезпечити достатню безпеку у столиці, коли таліби розпочали наступ, який останніми днями стрімко завойовує ключові міста.


Морпіхи США готуються до можливої евакуації американців з Афганістану


Зараз Сполучені Штати продовжують підтримувати афганських військових з обмеженими авіаударами, але вони поки що не зробили стратегічних змін і планується офіційне виведення військ з країни до 31 серпня.

Остання американська військова оцінка, з урахуванням останніх досягнень «Талібану» говорить, що Кабул може пасти до вересня, і що країна може повністю підкоритись талібам упродовж кількох місяців.

Азія Афганістан Норвегія Світ