fbpx
США поки не вважають переміщення російських військ загрозою

США поки не вважають переміщення російських військ загрозою

ЗС Росії Кордон Росія Світ Сусіди Україна

Сполучені Штати Америки поки не занепокоєні через нагромадження російських військ поблизу України, говорить американський генерал Міллі.

Про це інформує Мілітарний.

Скупчення російських військ поблизу кордону з Україною поки не є тривожним сигналом у Вашингтоні, пише Джефф Сельдін у статті для інформаційного ресурсу «Голосу Америки».

Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, заявив у середу, що Сполучені Штати знають про військові переміщення в Росії, назвав їх “значними”, але не побачив “відвертої агресивності”.

“Ми бачили таке раніше”, – заявив генерал Міллі на форумі у Вашингтоні. Він зауважив, що у щорічних російських навчаннях “Запад” беруть участь десятки тисяч військових.

США продовжують відслідковувати ситуацію усіма засобами, зазначив генерал.

Російські війська

В українському Міністерстві оборони підтвердили, що станом на початок листопада 2021 року біля кордону України та на тимчасово окупованих територіях Росією зосереджено угруповання військ загальною чисельністю близько 90-та тисяч осіб.

“Російська Федерація періодично вдається до практики перекидання та накопичення військових підрозділів з метою підтримання напруги в регіоні та політичного тиску на сусідні держави”, – зауважили у відомстві.

Речник Пентагону Джон Кірбі в минулий понеділок заявив, що оборонне відомство США знає про “публічні повідомлення про незвичну російську військову діяльність поблизу України і продовжить консультації із союзниками та партнерами з цього питання”. Він запевнив, що США уважно спостерігають за ситуацією в регіоні.

Американське видання The Washington Post 31 жовтня оприлюднило статтю в якій йшлося, що Росія стягує свої війська до кордону з Україною. Пізніше, США провели консультації із союзними країнами щодо безпекової ситуації на українсько-російському кордоні.

Фото на тему: ЗС РФ / Збройні сили Росії

У Міністерстві оборони України не підтвердили поширену у ЗМІ інформацію про відновлення нарощування присутності російських військ поблизу українського кордону.

“За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 1 листопада 2021 року додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано”, – сказано в офіційному повідомленні.

ЗС Росії Кордон Росія Світ Сусіди Україна