fbpx
В Конго українські миротворці навчалися захищати базовий табір

В Конго українські миротворці навчалися захищати базовий табір

18 окремий вертолітний загін Африка ДР Конго Миротворча місія Навчання ООН Світ Україна

Українські миротворці відпрацювали дії при захисті і обороні базового табору.

Про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗС України.

“Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго спільно з національними контингентами Банґладеш і Танзанії відпрацьовували план дій щодо недопущення терористичних проявів та диверсій з боку незаконних збройних формувань”, – йдеться у повідомленні.

Військові вчасно екіпірувалися, отримали зброю та зайняли визначені вогневі позиції для захисту й оборони об’єктів базового табору.

Як розповів командир 18 окремого вертолітного загону полковник Сергій Ващенко, крім виконання основних завдань за призначенням, український національний контингент шляхом практичних тренувань підтримує високий рівень бойової готовності та здійснює взаємодію з іншими підрозділами сил Місії ООН.

У вересні минулого року, відбулись проводи військовослужбовців чергової ротації вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго. 250 українських миротворців виконуватимуть завдання в африканській країні з підтримання миру та безпеки.

Українські миротворці перед відряджанням у ДР Конго. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Командир 16-ї окремої бригади армійської авіації полковник Павло Бардаков підсумував підготовку 12-ї ротації на базі військової частини та зокрема сказав: «Шановні побратими. Початок чергової ротації – це завжди хвилююча мить. Попереду у вас багатомісячна ротація у складі 18-го окремого вертолітного загону, який є великою частиною сил Місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго. Бажаю вам приступити до виконання завдань сповненими сил, досвіду, а головне повернутись до своїх родин та близьких».

Начальник штабу 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону підполковник Андрій Капустинський побажав воїнам мужньо та професійно виконати обов’язок на африканському континенті та наголосив: «Я впевнений у вашому високому професіоналізмі, адже військовослужбовці нашого загону на 100 відсотків виконували завдання в антитерористичній операції та в районі операції Об’єднаних сил. Міжнародна спільнота високо цінує внесок Збройних Сил України в миротворчу діяльність. Бажаю всім міцного здоров’я, щастя, успіхів у справі підтримання миру й безпеки.

А вже у жовтні, з Конго до України, у міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького прибув літак зі 164 українськими миротворцями. Військовослужбовці протягом 10 місяців виконували завдання в складі 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

У січні цього року, українські військові багатоцільові гелікоптери Мі-8 зі складу 18 окремого вертольотного загону у ДР Конго забезпечили ротацію техніки індійських миротворців. Також нашими вертольотами було перевезено особовий склад та майно військовослужбовців національного контингенту Республіки Індія.

Висадка багі Polaris індійського миротворчого контингенту

Для населеного пункту Пінга провінції Північного Ківу, де розташований базовий табір національного контингенту Республіки Індія, українські вертольоти є єдиним швидким транспортом пересування та засобом повітряної розвідки.

18 окремий вертолітний загін з 2012 року виконує завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Основні завдання національного контингенту: транспортні перевезення, вогнева підтримки наземних сил, повітряне супроводження військ сил. Місії стримування (демонстрація сили), розвідки та спостереження, пошуково-рятувальні операції.

18 окремий вертолітний загін Африка ДР Конго Миротворча місія Навчання ООН Світ Україна