fbpx
США попередили своїх громадян про небезпеку військової агресії Росії проти України

США попередили своїх громадян про небезпеку військової агресії Росії проти України

Російська агресія Росія Світ США Україна

Американське посольство в Києві попередило своїх громадян про військову загрозу з боку Росії по відношенню до України.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні, 24 листопада, Посольство Сполучених Штатів в Україні, на своєму сайті, повідомило своїм громадянам про незвичайну військову активність Росії поблизу кордонів України та в окупованому Криму.

Американцям не рекомендують їздити до Криму, а також до окремих регіонів Донецької та Луганської областей через загрозу з боку Росії.

https://twitter.com/USEmbassyKyiv/status/1463505228880302088?s=20

Окрім того, через ситуацію з коронавірусом не рекомендують перебувати і в інших регіонах нашої країни. Громадянам США нагадують, що умови безпеки можуть змінитися без будь-якого попередження.

Нагадуємо, що Сполучені Штати та Україна підписали оновлену хартію про стратегічне партнерство країн. Церемонія підписання пройшла в будівлі Державного департаменту США у Вашингтоні.

Хартія замінить аналогічний документ, який Україна й США уклали у 2008 році. Редакція 2021 року має низку відмінностей, насамперед пов’язаних з новими реаліями, зокрема, агресією РФ проти України.

Підписання оновленої хартії між Україною та США. Листопад 2021

Сполучені Штати підтверджують зобов’язання підтримувати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом.

Передбачається розширення двосторонньої взаємодії з метою посилення безпеки в Європі та Чорноморському регіоні, а також для зміцнення енергетичної безпеки.

Також міністерство оборони США закликає союзників і партнерів зняти обмеження для підтримки України летальною зброєю.

До України, 14 листопада, прибуло приблизно 80 тисяч кілограмів боєприпасів. Це була четверта партія військового майна додаткової міжнародної безпекової допомоги США, доставка якої здійснювалася авіаційним транспортом.

Патрульні катери «Фастів» та «Суми» типу «Island» ВМС ЗСУ. Листопад 2021. Фото: ВМФ ЗСУ

А 23 листопада, на борту судна Ocean Grand до України прибули два катери типу Island зі складу Берегової охорони США, які отримали назви «Фастів» та «Суми».

Російська агресія Росія Світ США Україна